Sauna

Maailman suurin
savusauna

Tupaswillan Mahtisavusauna on rakennettu vanhoja hirsiä ja kierrätysmateriaaleja hyödyntäen. Erkki Kauppinen suunnitteli ja toteutti erikoisen saunarakennuksen, josta tuli maankuulu ja Suomen parhaaksi valittu savusauna.

Mahtisavusaunassa voi saunoa isommallakin porukalla: jopa 160 saunojaa on ollut yhtäaikaa lauteilla. Yhteissaunaan mennään uimapuvuilla, suihkut ja pukuhuoneet ovat omansa naisille ja miehille.

Mahtisavusaunan tarina

Mahtisavusaunan seinähirret ovat peräisin Muuramen vanhan pappilan piharakennuksesta, kuistin vankat tukipilarit Vihtavuoren tehtaan kartanosta, vanhat peiliovet eri purkutaloista, kuistin nuotiopesä on alun perin ollut ihan muussa käytössä - kekseliään rakentajan, Kauppisen Ekin, katse on osannut löytää toisiinsa sopivat elementit.

 

Ainutlaatuiset löylyt

Mahtisavusaunaa lämmitetään viitisen tuntia. Hiilet kolutaan pois tulipesästä, räppänät laitetaan kiinni, lattiat pestään, häkälöylyt heitetään ja sauna on valmis! Lämpöä riittää tuntikausia, täällä saa saunoa kaikessa rauhassa kun lämmitys on tehty huolella.

Mahtisavusaunan suihkuvesi otetaan ekologisesti läheisestä Vinninlammesta. Pehmeä lampivesi tekee hyvää iholle.

Pieni savusauna lammen rannalla

Löylyn lakia kunnioittavien perinteiden mukaan rakennettu pieni savusauna hemmottelee kylpijöitään tavattoman pehmeillä löylyillä. Pulahdus lampeen tai talviseen avantoon virkistää.

Pienen savusaunan pukuhuoneena ja pesutiloina toimivat Päärakennuksen kellarikerroksen takkatupa ja siellä sijaitseva puulämmitteinen sauna suihkuineen. 

Kylpytynnyri on mukava lisä takkatuvan edustalla.

Suosittelemme pientä savusaunaa ja takkatupaa n. 15 hlö ryhmille.

Tervetuloa paremman olon perinnekylään!

Toteutamme asiakkaidemme toiveet aina räätälöidysti, joten tutustu palvelutarjontaamme ja ollaan yhteydessä.

Voit olla yhteydellä suoraan puhelimitse, sähköpostilla, tai täyttää oheisen tarjouspyyntölomakkeen. Otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.

P. 0207 410100

myynti@tupaswilla.fi

Ränssintie 5, 41370 Kuusa

Haluan tarjouksen palveluista: