Tapahtumat

Tutustu
tapahtumiimme

Järjestämme yleisötapahtumia muutaman kerran vuodessa. Tupaswillan pihapiiri muuntuu monenlaiseen - meillä kuullaan konsertteja, nähdään teatteria, kokoonnutaan traktoriajoihin ja pidetään monipuoliset Perinnepäivät.

Naisten turvesaunaillat Mahtisavusaunassa kerran kuussa, lisätiedot alla. Ennakkoilmoittautuminen välttämätöntä: myynti@tupaswilla.fi

Teatteripaketti Kuusan Kanavateatterin pikkujoulunäytelmään: Juokse lempesi edestä / Cooney, Viitamäki. Teatteripaketti on tarjolla vain ryhmille, minimikoko 15 hlö. Hinta 45e sisältää ruokailun Tupaswillassa ennen esitystä/ Talvinen noutopöytä & teatterilipun Kanavateatteriin. Lippuvaraukset: myynti@tupaswilla.fi Esitysaikataulu 

JOULUMARKKINAT sunnuntaina 10.12.2023 klo 10-17
Parhaat käsintehdyt lahjat suoraan kädentaitajilta ja lähituottajilta. Joulupukki, poniajelua lapsille, elävää joulumusiikkia. Tunnelmallinen kynttiläpolku vie kurkistamaan vanhan ajan aittoihin. Kahvilasta joulupuuroa, grillimakkaraa, glögiä ja herkkuleivoinnaisia. Vapaa pääsy, tervetuloa! 

PERINNEPÄIVÄT 24.-25.8.2024

 

 

Naisten turvesaunaillat

Vuoden 2023 viimeinen turvesaunaillta 11.12. on täyteen varattu. 

Ensi vuoden 2024 turvesaunaillat klo 16.30-19:
ma 15.1., ma 12.2., ma 11.3., ma 15.4., ma 13.5., ke 5.6., ke 3.7., ma 12.8., ma 9.9., ma 14.10., ma 11.11., ma 9.12

Saunotaan Suomen parhaaksi valitussa savusaunassa ja tehdään itselle luonnonmukainen turvehoito opastetusti. Turve hoitaa ihoa ja saa aineenvaihdunnan liikkeelle. Halutessasi voit uida lammessa, uinti on mahdollista joka kerta vuoden ympäri. 

Ilmoittaudu saunomaan: myynti@tupaswilla.fi, jaamme aloitusajat 16.30-18 välille ruuhkan välttämiseksi. Ennen turvesaunomista suositellaan runsasta veden juomista pitkin päivää. 

Hinta 30e sisältää opastetun turvesaunan sekä iltapalatarjoilun saunomisen jälkeen. Noutopöydässä on tarjolla tuoretta leipää, suolakurkkua, teetä ja kahvia sekä mehua. Turvesaunailtaan tarvitset mukaan oman pyyhkeen, vesipullon ja halutessasi jalkineet laiturille. 

 

Perinnepäivät 24.-25.8. 2024

Tekemisen meininkiä! Vanhoja koneita, traktoreita ja erikoisia kulkupelejä. Perinnetyönäytöksissä mm. masinistit, sepät pajalla, tervanpolttoa, pärekaton ja pärekoppien tekoa. Tukkilaiset lammella. Käsityökauppiaita ja lähituottajia. Maanpuolustuskenttä. Musiikkia ja yllätysohjelmaa. Kansallispukunäytökset - ennakkoilmoittautuminen elokuussa 2024. 

 

Joulumarkkinat 10.12.

Joulumarkkinat Perinnetuvassa, Mahtisavusaunalla ja Tupaswillan piha-alueella sunnuntaina 10.12. klo 10-17. Kädentaitajat ja lähituottajat tarjoavat Joulun parhaat lahjaideat: pärekoppia, taottuja puukkoja, lampaantaljoja, jouluisia havukransseja ja ovikoristeita, kynttilöitä, villasukkia, betonilyhtyjä, neulepaitoja, hattuja, ompeluksia,  koruja ja joulukoristeita, saippuaa, teetä ja maustekahvia, lähihunajaa. Karjalaseuran ja Wanhan Laukaan kotiseutuyhdistyksen tuotteita. Ruisleipää, karjalanpiirakoita, maustekakkuja, piparkakkutaloja. Lihajalosteita lähituottajilta. 

Joulupukki tavattavissa. Keijupoukaman tallin suloiset ponit - rekiajelua lapsille.

Kynttiläpolku vie tonttujen aittoihin. Jouluista musiikkia! Telttakahvilasta herkullista joulupuuroa ja rusinasoppaa, grillimakkaraa, glögiä, kahvia, leivonnaisia.

Tervetuloa vanhan ajan Joulun tunnelmaan!

 

Kuvia tapahtumista vuosien varrelta

Perinnepäivät on Tupaswillan suurin vuosittainen tapahtuma. Perinnepäiviä ja Laukaan viidesluokkalaisille suunnattua omaa Perinnepäivää on toteutettu jo reilun vuosikymmenen ajan.

Kulttuuritarjontaamme ovat olleet Erkki Kauppisen ohjaamat musiikkinäytelmät "Suo-ooppera" ja "Neljän tuulen kansa" sekä 2017 Perinnepäivillä nähty "Evakkokulkue". Suuri kiitos elämyksistä näytelmien tekijöille ja työryhmille, esiintyjille ja toteutuksiin osallistuneille!

Olemme saaneet järjestää upeita tapahtumia: useat Keskiaikamarkkinat, konsertteja, juhlaesityksiä, autoharrastajien tapahtumia ym. Kiitos mahtavalle talkooväelle kaikissa tapahtumissa!