Tapahtumat

Tutustu
tapahtumiimme

Järjestämme yleisötapahtumia muutaman kerran vuodessa. Tupaswillan pihapiiri muuntuu monenlaiseen - meillä kuullaan konsertteja, nähdään teatteria, kokoonnutaan traktoriajoihin ja pidetään monipuoliset Perinnepäivät.

Naisten turvesaunaillat Mahtisavusaunassa kerran kuussa, lisätiedot alla. Ennakkoilmoittautuminen välttämätöntä: myynti@tupaswilla.fi

Vanhan ajan Kyläravit su 18.6. klo 10-17. Liput 10e, alakouluikäiset lapset 5e.
Yleisö seuraa selostettua ravikilpailua ja monteratsukkoja kilparadan sisäpuolelta aidan takaa. Työhevosnäytöksiä, rotuesittelyä, hevosten sauna ja uintikilpailu, kotieläinpiha, kepparikisat, SPR-kepparisairaala, maalaismarkkinat, ruokaa ja virvokkeita. Yhteistyössä Laukaan Hevosystäväinseura ry. Ohjelma julkaistaan 10.6.

Lasse Hoikka ja Souvarit - ulkoilmakonsertti 6.7. klo 19, liput 20e myydään autoihin. (ei ennakkomyyntiä)

Kesäteatteripaketit ryhmille heinäkuussa: Perinnekyläkierros ja ruokailu Tupaswillassa, teatterinäytös Rajakylärapsodia Kuusan Kanavateatterissa. Ryhmän minimikoko 15 henkilöä.

Miesten saunavuoro Mahtisavusaunalla ma 3.7. klo 16.30-19, ilmoittautumiset myynti@tupaswilla.fi. Hintaan 20e sisältyy makkaran paistoa saunan jälkeen.

PERINNEPÄIVÄT 26.-27.8.2023 klo 10-17. Liput 10e, alakouluikäiset lapset 5e.
Työnäytöksiä, vanhoja koneita ja traktoreita, kotimaisen käsityön kauppiaita, musiikkia, tukkilaiset lammella - paljon nähtävää. Laukaan Maatalousseura järjestää toisinnon Kuusan maatalousnäyttelystä vuoden 1963 tunnelmissa.

Pikkujouluohjelmaa marraskuun iltapäiviin: musiikkiteatteriesitys Olga Korpun päiväunelmia. 

JOULUMARKKINAT 10.12.2023 

 

 

Vanhan ajan Kyläravit su 18.6. 

Ravit kuin ennen vanhaan! Selostettu kilpailu seurataan aidatun kisaradan sisäpuolelta. Hevosten uintikilpailu ja sauna, työhevosnäytöksiä, kengitystä, rotuesittelyä, seppä takomassa, kepparikisat, SPR-kepparisairaala, kärryajelua, kotieläinpiha. Ohjelma julkaistaan täällä 10.6.

Yhteistyökumppani Laukaan Hevosystäväinseura ry.

Maalaismarkkinoilla harmonikka soi, kotimaisen käsityön kauppiaita, lähituottajia, markkinaruokaa, lettuja ja virvokkeita.

Tapahtuma klo 10-17
Liput 10e
Lapset 7-12v / 5e

Huom: tapahtumaan ei saa tuoda koiria! Seuraa opasteita Äijäläntieltä parkkiin, pihaparkki vain hevosautoille.

 

 

 

Naisten turvesaunaillat


Vuoden 2023 turvesaunaillat klo 16.30-19: ti 6.6., ti 4.7., ma 7.8., ma 11.9., ma 9.10., ma 13.11., ma 11.12.

Saunotaan Mahtisavusaunassa ja tehdään itselle luonnonmukainen turvehoito opastetusti. Turve hoitaa ihoa ja saa aineenvaihdunnan liikkeelle. Turvesaunominen tunnelmallisessa Mahtisavusaunassa on rentouttava kokemus. Halutessasi voit uida lammessa, uinti on mahdollista joka kerta vuoden ympäri. 

Ilmoittaudu saunomaan: myynti@tupaswilla.fi, jaamme aloitusajat 16.30-18 välille ruuhkan välttämiseksi. Ennen turvesaunomista suositellaan runsasta veden juomista pitkin päivää. 

Hinta 30e sisältää opastetun turvesaunan sekä iltapalatarjoilun saunomisen jälkeen. Noutopöydässä on tarjolla tuoretta leipää, suolakurkkua, teetä ja kahvia sekä mehua. Turvesaunailtaan tarvitset mukaan oman pyyhkeen, vesipullon ja halutessasi jalkineet laiturille. 

 

Lasse Hoikka ja Souvarit 6.7.

Kesäillan konsertissa kuullaan tuttuja kappaleita klo 19 alkaen - tervetuloa tanssimaan ja tunnelmoimaan! Hyvät kahviopalvelut. Liput 20e

Kesäteatteripaketti ja Perinnekyläkierros

Syö hyvin Tupaswillassa ja viihdy Kuusan Kanavateatterin katsomossa! Tarjoamme yli 20 hlö ryhmille ruokailun + teatterilipun valikoituihin esityksiin hintaan 45e/ hlö. Varaukset: myynti@tupaswilla.fi

RAJAKYLÄRAPSODIA - pyrähdetään kuvitteelliseen Ypäjänpyhtään kylään, katoavan maaseudun perimmäiseen kolkkaan. Ohjaaja Antti Viitamäki on itse kirjoittanut näytelmän ja voitti tekstillä valtakunnallisen kesäteatterikirjoituskilpailun.

Teatteripaketti saatavilla seuraaviin esityksiin:

su 9.7. klo 13.30/ruokailu + klo 15/ teatteri ja klo 17.30/ruokailu + klo 19 teatteri
su 23.7. klo 13.30/ruokailu + klo 15/ teatteri ja klo 17.30/ruokailu + klo 19 teatteri
ma 24.7. klo 17.30/ruokailu + klo 19 teatteri
su 30.7. klo 13.30/ruokailu + klo 15/ teatteri ja klo 17.30/ruokailu + klo 19 teatteri 

Kesäteatterimenu
Raikas vihersalaatti ja talon salaatinkastike
Värikäs fetasalaatti, etikkakurkut
Kesäperunat ja yrttimaustetut porkkanat
Perinteistä karjalanpaistia / kasvisvaihtoehto
Tupaswillan ruisleipää ja rieskaa
Kunnon kotikalja, mehu, vesi
Jälkiruuaksi: kahvi/ kardemummakahvi/ tee ja korvapuustit
- noutopöytä on laktoositon, erityisruokavaliot ennakkotilauksesta –

Perinnekyläkierrokset Tupaswillassa ennakkovarauksella ryhmille tunti ennen ruokailua - tutustutaan vanhoihin koneisiin, perinnekäsitöihin, hirsirakennuksiin ja nähdään maailman suurin savusauna. Hinta 10e/hlö.

Perinnepäivät 26.-27.8.

Perinnepäivillä on mielenkiintoista nähtävää! Vanhat koneet, museoautot ja traktorit ajavat letkassa. Metsätyönäytöksiä, tukkilaiset lammella, puintipiha ja maamoottorit toiminnassa. Nähdään pärekaton tekoa, tervanpolttoa, lankojen värjäystä, pitsin nypläystä, räsymaton kutomista, pärekopan tekoa, moottorisahaveistoa ja muita perinnetöitä.

Laukaan Maatalousseura järjestää "Maatalousnäyttely 1963" - toisinto Kuusan suurtapahtumasta 60 vuoden takaa. Maanpuolustusjärjestöjen esittelykenttä ja vanhaa armeijan kalustoa. Kotimaisen käsityön kauppiaita ja lähituottajia, markkinaruokaa ja lettukahvit. Maalaustaidenäyttely, elävää musiikkia. Kilpailuja ja yllätysohjelmaa. Perinnepäivät juontaa Keijo Pylväs. Tarkempi ohjelma päivitetään elokuussa.

Tapahtuma la-su klo 10-17
Liput 10e
Lapset 7-12v 5e

Seuraa opasteita parkkiin Äijäläntieltä, pihaan ei pääsyä autoilla.

 

Olga Korpun päiväunelmia

Musiikkiteatteriesitykset Tupaswillan Perinnetuvassa marraskuun iltapäivissä. Haaveet ja muistot menevät sekaisin, kun säntillinen äidinkielen lehtori evp. Olga Korppu pääsee vauhtiin.

Esityksen työryhmä:
Käsikirjoitus: Esko Janhunen
Ohjaus: Minna Tuomanen
Roolissa: Marja Peura
Säestäjä: Lasse Hirvi

LIPUT 45e sisältävät esityksen ja noutopöytäruokailun. Lippuvaraukset: myynti@tupaswilla.fi 

Esitysaikataulu:
ke 15.11. klo 14
su 19.11. klo 14
ti 21.11. klo 14
su 26.11. klo 14

Esityksen kesto 40 min, jonka jälkeen tarjolla Tupaswillan Pikkujoulunoutopöytä.

Pikkujoulunoutopöytä
Värikäs vihersalaatti ja talon kastike
Suolakurkut, punajuuripikkelsi
Kermainen omena-sellerisalaatti
Keitetyt perunat, hunajaiset rakuunaporkkanat
Palvarin savupossua ja konjakkisinappia / Kasvisruokailijoille täytetyt uunipaprikat
Tupaswillan ruisleipää ja rieskaa 
Kotikalja, mehu ja vesi
Jälkiruuaksi kahvi, kardemummakahvi, tee ja joulutorttu

 

 

 

Kuvia tapahtumista vuosien varrelta

Perinnepäivät on Tupaswillan suurin vuosittainen tapahtuma. Perinnepäiviä ja Laukaan viidesluokkalaisille suunnattua omaa Perinnepäivää on toteutettu jo reilun vuosikymmenen ajan.

Kulttuuritarjontaamme ovat olleet Erkki Kauppisen ohjaamat musiikkinäytelmät "Suo-ooppera" ja "Neljän tuulen kansa" sekä 2017 Perinnepäivillä nähty "Evakkokulkue". Suuri kiitos elämyksistä näytelmien tekijöille ja työryhmille, esiintyjille ja toteutuksiin osallistuneille!

Olemme saaneet järjestää upeita tapahtumia: useat Keskiaikamarkkinat, konsertteja, juhlaesityksiä, autoharrastajien tapahtumia ym. Kiitos mahtavalle talkooväelle kaikissa tapahtumissa!