Tapahtumat

Tutustu
tapahtumiimme

Järjestämme yleisötapahtumia muutaman kerran vuodessa. Naisten turvesaunat toteutuvat kerran kuussa.

Traktorimarssi 6.8.2022, lähtö Tupaswillasta klo 11. Ajetaan rauhallisesti letkassa Suolahteen kyläpäiville ja takaisin. Tupaswilla tarjoaa kuskeille keittoruokailun päivän päätteeksi. Yleisö voi seurata letkan kulkua tien varrella ja Suolahtipäivillä.

PERINNEPÄIVÄT 27.-28.8.2022 la-su klo 10-17. Metsätyöt -teema, työnäytöksiä, Pika 50-monitoimikone, tukkilaiset lammella, vanhoja koneita ja traktoreita, puintipiha toiminnassa, tervanpolttoa, kauppiaita, mestaripelimanni Veli-Matti Järvenpää, vanhan ajan markkinameininkiä! Liput 10e, käteismaksu, kiitos. 

Traktorimarssi 6.8.2022 klo 11


Vanhojen ja uudempienkin traktoreiden kokoontumisajot Tupaswillassa - lähdetään käymään Suolahden kyläpäivillä. Lähtö Tupaswillasta klo 11, letka järjestäytyy klo 10. Päivän päätteeksi Tupaswilla tarjoaa kuljettajille keittoruokailun Päärakennuksen pihapiirissä. Yleisö voi seurata letkan kulkua maantien varrella ja Suolahden kyläpäivillä, yleisöä ei Tupaswillaan tällä kertaa. Kuljettajien ilmoittautuminen: 0207 410100.

 

 

Naisten turvesaunaillat 2022

Vuoden 2022 turvesaunat naisille klo 16.30-19: ke 13.7., ma 8.8., ma 5.9., ma 10.10., ma 7.11., ma 12.12.

Ennakkoilmoittautuminen on tärkeää, porrastamme saunomisajat ruuhkan välttämiseksi klo 16.30-18 välille.  Ilmoittautumiset: myynti@tupaswilla.fi. Hinta: 30e/ henkilö. Lapset ja miehet kotiin - turvesaunaillat on tarkoitettu vain naisille!

Tehdään itselle rentouttava ja koko kehoa puhdistava turvehoito koulutetun turvehoitajan opastuksella ja saunotaan maailman suurimmassa savusaunassa. Hemmottelevan turvekylvyn lisäksi on ihanaa pulahtaa lampeen! Saunan jälkeen on tarjolla teetä, kahvia sekä tuoretta leipää. Mukaan tarvitset pyyhkeen ja vesipullon. Vettä on hyvä juoda jo pitkin päivää ennen saunaa ja vettä juodaan myös saunomisen aikana. 

 

 

Perinnepäivät

Perinnepäivät 27.-28.8.2022 Metsätyöt -teemalla.

Työnäytöksissä esitellään entisaikojen metsäkoneita, tukkilaiset taituroivat lammella. Harvinainen monitoimikone Pika-50 toiminnassa. Vanhoja traktoreita ja muita ajoneuvoja. Maamoottoreita, tervan polttoa, seppä töissään, lankojen värjäystä, pärekaton tekoa, puintipiha toiminnassa, kädentaitajia, markkinakauppiaita, keittoruokaa ja maailman parhaita lettuja. Elävää musiikkia, paikalla mestaripelimanni Veli-Matti Järvenpää ja Sawottaboys. Ohjelmatiedot julkaistaan elokuussa. 

Pääsyliput 10e
Tapahtuma la-su klo 10-17

 

 

Mestaripelimanni Veli-Matti Järvenpää Perinnepäivillä


Juurevaa musiikkia Perinnepäivillä 27.-28.8. soittavat Veli-Matti Järvenpää sekä Sawottaboys Vesa Sahlgren ja Jouko Vilkman. Haitari raikaa pitkin päivää Wanhan Savotan markkinateltalla kitaran ja narubasson säestyksellä - tervetuloa kuulolle! 

 

Musiikkiteatteriesitys -  Olga Korppu villinä ja vapaana

Kulturelli ilta Tupaswillan tunnelmallisessa hirsituvassa - hienostunut ikäneito Olga K, äidinkielen lehtori evp. muistelee elämänsä tähtihetkiä. Lauluja laidasta laitaan ja vauhdikasta tarinan kerrontaa tarjoilee laulaja Marja Peura pianistin säestyksellä.

Esityksen kesto: 40 min, jonka jälkeen noutopöytä ja hyvät jälkiruokakahvit. Ennen esitystä tarjoamme jouluisen glögin (alkoholiton).
Hinta: teatteri + ruokailu 45e.

Esitysaikataulu:  su 23.10. klo 15, isänpäivä 13.11. klo 15, su 20.11. klo 15.
Varaa paikkasi: myynti@tupaswilla.fi tai puh 040 7372 287.

Saatavilla myös tilausesityksiä omalle ryhmällesi!

Esityksen työryhmä:
Käsikirjoitus: Esko Janhunen
Ohjaus: Minna Tuomanen
Roolissa: Marja Peura 

musiikkiteatterimenu:

Marjaisa vihersalaatti & kastike
Wanhanpiian waldorfinsalaatti,
Kurpitsapikkelsiä
Suolakurkkuja & hunajaa

Palvikinkku-perunakiusaus

Ruisleipää, rieskaa, voita
Kunnon kotikalja, mehu, vesi

Kahvi, kardemummakahvi, tee
Pullaa, tiikerikakkua, pikkuleipiä

Kuvia tapahtumista vuosien varrelta

Perinnepäivät on Tupaswillan suurin vuosittainen tapahtuma. Perinnepäiviä ja Laukaan viidesluokkalaisille suunnattua omaa Perinnepäivää on toteutettu jo reilun vuosikymmenen ajan.

Kulttuuritarjontaamme ovat olleet Erkki Kauppisen ohjaamat musiikkinäytelmät "Suo-ooppera" ja "Neljän tuulen kansa" sekä 2017 Perinnepäivillä nähty "Evakkokulkue". Suuri kiitos elämyksistä näytelmien tekijöille ja työryhmille, esiintyjille ja toteutuksiin osallistuneille!

Olemme saaneet järjestää upeita tapahtumia: useat Keskiaikamarkkinat, konsertteja, juhlaesityksiä, autoharrastajien tapahtumia ym. Kiitos mahtavalle talkooväelle kaikissa tapahtumissa!