Tapahtumat

Tutustu
tapahtumiimme

Järjestämme yleisötapahtumia muutaman kerran vuodessa. Tupaswillan pihapiiri muuntuu monenlaiseen - meillä kuullaan konsertteja, nähdään teatteria, kokoonnutaan traktoriajoihin ja pidetään monipuoliset Perinnepäivät.

Naisten turvesaunaillat Mahtisavusaunassa kerran kuussa, lisätiedot alla. Ennakkoilmoittautuminen välttämätöntä: myynti@tupaswilla.fi

ÄITIENPÄIVÄN MAHTISAVUSAUNA - yhteissauna uimapuvuin su 12.5. klo 14-17. Miehille ja naisille on omat pukuhuoneet ja suihkutilat, saunaan mennään uimapuku päällä. Mahdollisuus uida lammessa. Oma pyyhe mukaan. Hinta 20e sisältää grillimakkarat, munkin ja simaa sekä teetä/ nokipannukahvia. Ennakkoilmoittautuminen välttämätöntä: myynti@tupaswilla.fi. Jaamme aloitusajat ruuhkan välttämiseksi. Lapset 7-12v/ 10e. Huom: uinti vain uimataitoisille, lampi on syvä. Sauna ei sovi kovin pienille lapsille, saunassa on hämärää ja kuumat löylyt. 

MAHTISAVUSAUNA - yhteissaunavuoro uimapuvuin 4.6. klo 16.30-19, ennakkoilmoittautuminen välttämätöntä: myynti@tupaswilla.fi. Porrastamme aloitusajat. Hinta 20e/ hlö. Hinta sisältää kahvia, teetä ja pientä iltapalaa nuotion äärellä.

VÄRJÄYSKURSSI 8.-9.6. Värjätään lankaa luonnon väriaineilla. Kysy lisää: myynti@tupaswilla.fi

ULKOILMAKONSERTTI: Lasse Hoikka ja Souvarit torstaina 4.7. klo 19. Perinteistä tanssimusiikkia kesäiltaan. Liput 25e myydään suoraan autoihin. Hyvät kahviopalvelut, tanssilava ja istumapaikat - tervetuloa! Ei ennakkovarauksia.

PERINNEPÄIVÄT 24.-25.8.2024

VANHAN AJAN JOULUMARKKINAT & REKIAJELUA 8.12.2024

 

 

Naisten turvesaunaillat


Vuoden 2024 turvesaunaillat klo 16.30-19:
 
ma 15.4.TÄYNNÄ, ma 13.5., ke 5.6., ke 3.7., ma 12.8., ma 9.9., ma 14.10., ma 11.11., ma 9.12.

Saunotaan Suomen parhaaksi valitussa savusaunassa ja tehdään itselle luonnonmukainen turvehoito opastetusti. Turve hoitaa ihoa ja saa aineenvaihdunnan liikkeelle. Turvehoitoa koko vartalolle ei suositella tiettyjen pitkäaikaissairauksien, raskauden ja imetyksen aikana, kysythän ilmoittautuessasi tarkemmat tiedot. Halutessasi voit uida lammessa, uinti on mahdollista joka kerta vuoden ympäri. 

Ilmoittaudu saunomaan: myynti@tupaswilla.fi, jaamme aloitusajat 16.30-18 välille ruuhkan välttämiseksi. Ennen turvesaunomista suositellaan runsasta veden juomista pitkin päivää. 

Hinta 30e sisältää opastetun turvesaunan sekä iltapalatarjoilun saunomisen jälkeen. Noutopöydässä on tarjolla tuoretta leipää, suolakurkkua, teetä, kahvia ja mehua. Turvesaunailtaan tarvitset mukaan oman pyyhkeen, vesipullon ja halutessasi jalkineet laiturille. 

Pidetään yhdessä yllä saunarauhaa - huomioidaan muut saunojat hiljaisella äänenkäytöllä. Annetaan hyvän olon laskeutua kaikessa rauhassa Mahtisavusaunan lempeissä löylyissä. 

 

Perinnepäivät 24.-25.8. 2024

Elävää kansanperinnekulttuuria - Perinnepäivillä on paljon nähtävää koko perheelle!

Maanpuolustuskentällä vanhoja sotakoneita ja keräilyharvinaisuuksia. Vanhan kaluston esittelyajoissa museoautoja, traktoreita, työkoneita ja sotahistoriallisia kulkuneuvoja. Tukkilaiset lammella, masinistien maamoottorit toiminnassa, sepät pajalla takomassa. Saraakalliot tutuksi - näyttely Perinnetuvassa / Laukaan kunta. Tekemisen meininkiä: tervanpolttoa, langan värjäystä, pärekaton tekoa. Kotimaisen käsityön kauppiaita ja lähituottajia, markkinaruokaa. Kansallispukunäytös - ennakkoilmoittautuminen: mari.lonka@tupaswilla.fi. Kilpailuja ja elävää musiikkia. Hevosten sauna ja uintinäytös. Keskisuomalaiset maanpuolustusjärjestöt esittelevät toimintaansa. Perinnepäivät juontaa Keijo Pylväs. Tarkempi ohjelma päivitetään kotisivuillemme www.tupaswilla.fi elokuussa.

 

 

Kesäteatteripaketti

Tarjoamme heinäkuussa ryhmille ruokailua Tupaswillassa ja kesäteatterielämystä läheisessä Kuusan Kanavateatterissa. Ryhmän minimikoko 20 hlö. Hinta 40e/ hlö sisältää Lohikeitto -ruokailun täytekakkukahveilla ennen esitystä.

sunnuntai 7.7. päivä- ja iltanäytös, ma 8.7. iltanäytös, su 14.7. päivä- ja iltanäytös.

Teatteripakettiin voidaan halutessanne liittää Perinnekyläkierros, jossa tutustutaan Tupaswillan hirsirakennuksiin ja museokokoelmaan. Kierroksella kuullaan myös Tupaswillan edesmenneestä isännästä Erkki Kauppisesta, joka littyy vahvasti Pirunpelto-näytelmään ja Kanavateatteriin. 

Varaukset: myynti@tupaswilla.fi

Mahtisavusauna

Avoin yhteissaunavuoro uimapuvuin 4.6. klo 16.30-19 maailman suurimmassa savusaunassa. Naisille ja miehille on omat pukuhuoneet ja suihkutilat, löylyyn mennään uimapukupäällä yhteiseen saunatilaan. Uintimahdollisuus lähdepitoisessa lammessa. Ennakkoilmoittautuminen välttämätöntä: myynti@tupaswilla.fi. Jaamme aloitusajat ruuhkan välttämiseksi. 

Hinta 20e/ hlö. Hinta sisältää kahvia, teetä, mehua ja pientä iltapalaa saunan kuistilla.

Saunailta on osa Keski-Suomen Saunamaakuntaviikon tapahtumia.

Kansallispukunäytös Perinnepäivillä 

Onko sinulla kansallispuku, muinaispuku tai Saamenpuku? Tervetuloa osallistumaan Tupaswillan Perinnepäivien värikkääseen Kansallispukunäytökseen! Näytös lauantaina 24.8.2024 klo 14, kokoontuminen klo 13. Ilmoittaudu sähköpostilla mari.lonka@tupaswilla.fi 15.8. mennessä. Saat ilmoittautuessasi tarkemmat ohjeet.

Musiikkipitoinen, asiantuntijan juontama näytös on hyväntuulinen ja rento. Ei haittaa, vaikka samoja pukuja olisi montakin. Aikuisen naisen päähineen puuttuminen ei ole este osallistumiselle. Päänauhat kuuluvat vain nuorille tytöille. Tarvittaessa autamme puvun pukemisessa. 

Osallistujille tarjoamme vapaapääsyn, ruokailun ja lettukahvit lauantaina. 

Lasse Hoikka ja Souvarit

Ulkoilmakonsertti torstaina 4.7. klo 19. Kuullaan perinteistä tanssimusiikkia, tervetuloa nauttimaan kesäillasta! Tanssilava, penkit, hyvät kahviopalvelut. Liput 25e myydään suoraan autoihin, ei ennakkovarauksia. Tervetuloa!

Kuvia tapahtumista vuosien varrelta

Perinnepäivät on Tupaswillan suurin vuosittainen tapahtuma. Perinnepäiviä ja Laukaan viidesluokkalaisille suunnattua omaa Perinnepäivää on toteutettu jo reilun vuosikymmenen ajan.

Kulttuuritarjontaamme ovat olleet Erkki Kauppisen ohjaamat musiikkinäytelmät "Suo-ooppera" ja "Neljän tuulen kansa" sekä 2017 Perinnepäivillä nähty "Evakkokulkue". Suuri kiitos elämyksistä näytelmien tekijöille ja työryhmille, esiintyjille ja toteutuksiin osallistuneille!

Olemme saaneet järjestää upeita tapahtumia: useat Keskiaikamarkkinat, konsertteja, juhlaesityksiä, autoharrastajien tapahtumia ym. Kiitos mahtavalle talkooväelle kaikissa tapahtumissa!