Tapahtumat

Tutustu
tapahtumiimme

Järjestämme yleisötapahtumia muutaman kerran vuodessa. Naisten turvesaunat toteutuvat kerran kuussa.

Keski-Suomen saunamaakuntaviikon tapahtumia: Miesten saunavuoro maailman suurimmassa savusaunassa ma 27.6. klo 16.30-19, Naisten turvesaunailta to 30.6. klo 16.30-19. Molempiin iltoihin ennakkoilmoittautuminen, tietoa tapahtumista alla.

Perinnepäivät 27.-28.8.2022

Naisten turvesaunaillat vuodelle 2022, miesten saunailta 27.6.

Vuoden 2022 turvesaunat naisille klo 16.30-19: to 30.6., ke 13.7., ma 8.8., ma 5.9., ma 10.10., ma 7.11., ma 12.12.

Ennakkoilmoittautuminen on tärkeää, porrastamme saunomisajat ruuhkan välttämiseksi klo 16.30-18 välille.  Ilmoittautumiset: myynti@tupaswilla.fi. Hinta: 30e/ henkilö. Lapset ja miehet kotiin - turvesaunaillat on tarkoitettu vain naisille!

Tehdään itselle rentouttava ja koko kehoa puhdistava turvehoito koulutetun turvehoitajan opastuksella ja saunotaan maailman suurimmassa savusaunassa. Hemmottelevan turvekylvyn lisäksi on ihanaa pulahtaa lampeen! Saunan jälkeen on tarjolla teetä, kahvia sekä tuoretta leipää. Mukaan tarvitset pyyhkeen ja vesipullon. Vettä on hyvä juoda jo pitkin päivää ennen saunaa ja vettä juodaan myös saunomisen aikana. 

Miesten saunailta 27.6. klo 16.30-19.
Saunotaan maailman suurimmassa savusaunassa, hinta 20e. Ennakkoilmoittautumiset: myynti@tupaswilla.fi tai soita 0207 410100. Oma pyyhe mukaan, saunan jälkeen tarjoamme kahvia, teetä ja pientä iltapalaa. Mahdollisuus uida lammessa. Miesten saunailta on osa Keski-Suomen saunamaakuntaviikon tapahtumia.

 

  Miesten saunailta 27.6. klo 16.30-19.


Saunotaan maailman suurimmassa savusaunassa, hinta 20e. Ennakkoilmoittautumiset: myynti@tupaswilla.fi tai soita 0207 410100. Oma pyyhe mukaan, saunan jälkeen tarjoamme kahvia, teetä ja pientä iltapalaa. Mahdollisuus uida lammessa. Miesten saunailta on osa Keski-Suomen saunamaakuntaviikon tapahtumia.

Perinnepäivät

Perinnepäivät 27.-28.8.2022 Metsätyöt -teemalla.

Työnäytöksissä esitellään entisaikojen metsäkoneita, tukkilaiset taituroivat lammella. Harvinainen monitoimikone Pika-50 toiminnassa. Vanhoja traktoreita ja muita ajoneuvoja. Maamoottoreita, tervan polttoa, seppä töissään, lankojen värjäystä, pärekaton tekoa, puintipiha toiminnassa, kädentaitajia, markkinakauppiaita, keittoruokaa ja maailman parhaita lettuja, yllätysesiintyjiä. Osallistu yhteisen räsymaton kutomiseen! Ohjelmatiedot julkaistaan elokuussa.

Pääsyliput 10e
Tapahtuma la-su klo 10-17

 

Ulkoilmakonsertti

Lasse Hoikka ja Souvarit 7.7. klo 19

Tanssimusiikkia kesäiltaan suosikkiyhtyeeltä. Istumapaikat, tanssilattia, hyvät  kahviopalvelut. Liput 20e, varaathan käteismaksun, ei ennakkovarauksia. Tervetuloa  tunnelmoimaan!

 

 

 

 

Kesäteatteriin Kuusassa

Nauti hyvästä ruuasta Tupaswillassa ja viihdy Kuusan Kanavateatterin Taivaan tulet, Hallanvaara - esityksessä! Ryhmän minimikoko 20 hlö. Hinta 45e/ hlö.

su 10.7. ruokailu klo 13.30, teatteri klo 15
ma 11.7. ruokailu klo 17.30, teatteri klo 19
pe 15.7. ruokailu klo 13.30, teatteri klo 15
su 17.7. ruokailu klo 13.30, teatteri klo 15
su 31.7. ruokailu klo 13.30, teatteri klo 15

Tupaswillan Perinnekyläkierros ryhmille tunti ennen ruokailua hinta 10e/ hlö. Tutustutaan perinnekylän hirsirakennuksiin, nähdään vanhoja traktoreita, työkoneita, käsitöitä ja talonpoikaisesineistöä.


Tupaswillan kesäinen teatterimenu

Marjaisa vihersalaatti ja talon salaatinkastike
Hölskytyskurkut ja melonikuutiot
Metsäsienisalaatti
Keitetyt kesäperunat ja hunajaiset porkkanat
Karjalanpaistia
(erityisruokavaliot ennakkotilauksesta)
Tupaswillan ruisleipää ja rieskaa
Kotikalja, mehu, vesi
Kahvi/ kardemummakahvi/ tee
Korvapuustit

Varaukset: myynti@tupaswilla.fi

 

 

Vanhan ajan Hevosajot sunnuntaina 19.6.2022 klo 10-16

Suomenhevonen on pääosassa koko perheen tapahtumassa. Kilpa-ajoihin osallistuu hevos- ja raviharrastajia Laukaasta ja lähikunnista. Ajot selostaa pitkän linjan urheilutoimittaja Juha Jokinen.

Hevossauna lämpiää, seppämestari takoo pajassa kodin esineitä ja työkaluja. Kengityksen ja valjastuksen opastusta työnäytöksissä. Paikalla käsityöläisiä, laukaalaisia yhdistyksiä ja tuottajia esittelemässä toimintaansa. Elävää musiikkia, kotieläimiä, suomenhevosia. Lasten keppihevosten estekisa, aikataulu ilm. myöhemmin. 

Yleisö seuraa kilpailua, työhevosnäytöksiä ja päivän muuta ohjelmaa turvallisesti aidatulta tapahtumakentältä. Telttakahvilasta saatavilla virvokkeita ja keittoruokaa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Laukaan Hevosystäväin seuran kanssa. 

Ohjelmatiedot julkaistaan kesäkuussa. Liput 10e, 7-15v 5e, alle 7v vapaa pääsy. 

Musiikkiteatteriesitys -  Olga Korppu villinä ja vapaana

Kulturelli ilta Tupaswillan tunnelmallisessa hirsituvassa - hienostunut ikäneito Olga K, äidinkielen lehtori evp. muistelee elämänsä tähtihetkiä. Lauluja laidasta laitaan ja vauhdikasta tarinan kerrontaa tarjoilee laulaja Marja Peura pianistin säestyksellä.

Esityksen kesto: 40 min, jonka jälkeen noutopöytä ja hyvät jälkiruokakahvit.
Hinta: teatteri + ruokailu 45e.

Esitysaikataulu: su 23.10. klo 15, su 30.10. klo 15, su 20.11. klo 15, ke 23.11. klo 18. Varaa paikkasi: myynti@tupaswilla.fi tai puh 040 7372 287.

Saatavilla myös tilausesityksiä omalle ryhmällesi!

Esityksen työryhmä:
Käsikirjoitus: Esko Janhunen
Ohjaus: Minna Tuomanen
Roolissa: Marja Peura 

musiikkiteatterimenu:
Marjaisa vihersalaatti & kastike
Wanhanpiian waldorfinsalaatti,
Savukalkkunaleike & puolukkahillo
Lohi-perunakiusaus

Ruisleipää, rieskaa, voita
Kunnon kotikalja, mehu ja vesi

Kahvi, kardemummakahvi, tee
Pullaa, tiikerikakkua, pikkuleipiä

Kuvia tapahtumista vuosien varrelta

Perinnepäivät on Tupaswillan suurin vuosittainen tapahtuma. Perinnepäiviä ja Laukaan viidesluokkalaisille suunnattua omaa Perinnepäivää on toteutettu jo reilun vuosikymmenen ajan.

Kulttuuritarjontaamme ovat olleet Erkki Kauppisen ohjaamat musiikkinäytelmät "Suo-ooppera" ja "Neljän tuulen kansa" sekä 2017 Perinnepäivillä nähty "Evakkokulkue". Suuri kiitos elämyksistä näytelmien tekijöille ja työryhmille, esiintyjille ja toteutuksiin osallistuneille!

Olemme saaneet järjestää upeita tapahtumia: useat Keskiaikamarkkinat, konsertteja, juhlaesityksiä, autoharrastajien tapahtumia ym. Kiitos mahtavalle talkooväelle kaikissa tapahtumissa!