Tupaswillan Perinnepäivät 28.-29.8.2021 METSÄTYÖT

METSÄTYÖT - teeman mukaan Perinnepäivillä nähdään  metsäkoneita ja metsänhoidon työnäytöksiä. Toiminnassa on Tupaswillan oma hankinta, Sakari Pinomäen suunnittelema prosessointikone PIKA 50 vuodelta 1967. Tämä harvinainen metsäkone juontaa, karsii, katkoo ja kasaa käsiteltävän puutavaran. Uittoperinteitä nähdään tukkilaisten lennokkaissa esityksissä lammella. 

Perinnetyönäytöksissä sepän pajalla taotaan, puintipihalla  puimakone ja myllyt pyörivät, päreitä höylätään ja pärekattoa naulataan, lankoja värjätään, pärekoreja punotaan, riukuaitaa valmistuu, maamoottorit käyvät ja tervaa tippuu. Päärakennuksen käsityönäyttelyssä "Iloiset räsymatot" jokainen markkinavieras saa kutoa kangaspuilla oman raitansa yhteiseen mattoon. 

Musiikkia kuullaan pitkin päivää! Soppateltoistamme saatavilla ruokaa, virvokkeita ja kesän parhaat lettukahvit. Käsityöläiset ja kauppiaat tarjoavat kotimaisia laatutuotteita, mm. oman kylän hunajaa, keramiikkaa, takorautaesineitä, lampaantaljoja ja villalankaa, koruja luonnonmateriaaleista, pärekoreja, keppihevosia ja turvehoitotuotteita. Maanpuolustusjärjestöt esittelevät toimintaansa. Keppihevoskisoja lapsille. Tarkemmat ohjelmatiedot julkaistaan elokuun aikana.

Perinnepäivät la-su klo 10-17. Liput 10e (alle kouluikäiset vapaa pääsy, 7-12v 5e) HUOM: tapahtumassa vain käteismaksu. Tervetuloa!

Top